Uncategorized @sq · 8 November 2019

Ubrania dla niemowlaków – jak je rozróżnić, z czego powinny być uszyte i gdzie kupić, by nie wydać fortuny?

Rrobat e foshnjës – si t’i dalloni ato, nga çfarë duhet të bëhen dhe ku të blini, në mënyrë që të mos shpenzoni një pasuri?

Shumë gra në një moshë të caktuar përgatiten për një nga rolet më të rëndësishme në jetën e tyre – duke qenë nënë. Ky rol kërkon shumë cilësi nga një grua që nuk mund të shihet para lindjes. Mami duhet të jetë e duruar, e kujdesshme, e përgjegjshme, ekonomike, e matur dhe shumë të tjera. Por para se të ndodhë kjo, nëna e pritur duhet të marrë shumë vendime të rëndësishme, përfshirë çështjen e veshjes së lindjes së fëmijës. Nënat fillestare shpesh nuk dinë të veshin foshnjat në vend të bluzave ose pantallonave të zakonshme, nga cilat materiale duhet të bëhen këto rroba dhe ku t’i kërkojnë.

Llojet e rrobave për bebe

Salla e veshjes për një fëmijë të vogël është më e gjërë se sa për një grua mesatare. Në të ka të gjitha llojet e rrobave për fëmijë, disa prej tyre kanë një pamje intriguese dhe një emër interesant. Por si i merrni ato?

Më shpesh, fëmija vesh trupin. Shtë një veshje e tillë për një foshnjë, pa të cilën asnjë vogëlush nuk mund të bëjë. Emri vjen nga anglishtja, trupi do të thotë trup, dhe ky lloj rrobash për fëmijë mbulon tërë trupin. Trupi është i lidhur në kavilje, mund të ketë një mëngë të gjatë ose të shkurtër. Ndonjëherë ka trup me sytjena. Kaftaniki është një pjesë tjetër e sipërme e veshjet, e cila edhe pse nuk shoqërohet më së miri, shpesh është shumë e dobishme, kryesisht në dimër. Një xhaketë e tillë mund të vihet e sigurt në trupin e foshnjës me mëngë të shkurtra. Padyshim jo i ftohtë.

Një nga rrobat më të rëndësishme në veshjet e një fëmije është një klloun. Emri është shumë i përshtatshëm, sepse kukulla ka mëngë dhe këmbë me këmbë të ndërtuara. Më shpesh ajo shërben si pizhame, është shumë e rehatshme për tu veshur, dhe madje edhe një nënë e re nuk ka shumë telashe në veshjen e kësaj rrobash për fëmijë. Sidoqoftë, vlen të përmendet se kllouni është i pa zhytur përgjatë gjithë gjatësisë, dhe jo të veshur mbi kokë, sepse veshja e një kllouni të tillë mund të jetë një dështim i madh. Rampat kryejnë një funksion të ngjashëm me kllounin. Nga ka ardhur ky emër, askush nuk e di, por është një lloj trupi, gjithashtu i lidhur në hap, me pantallona të shkurtra të shtuara. Ky kombinim krijon një rrobë të quajtur rampers, të cilat janë perfekte për ditët dhe netët e ngrohta të verës.

Romperet janë të njohur në Poloni, megjithëse ato tashmë janë harruar. Pantallona me këmbë të ndërtuara që mbarojnë vetëm mbi shpatullat e fëmijës, më së shpeshti të lidhura me shirita. Kjo nuk është një zgjidhje shumë e përshtatshme për fëmijën ose nënën që i vesh ato.

Në listën e rrobave për bebe ( vajza dhe djem ) duhet të ketë pantallona të shkurtra dhe pantallona të gjumit. Si duken pantallonat e shkurtra ose pantallonat, të gjithë e dinë, por cilat janë gjysma e pantallonave? E thënë thjesht, këto janë pantallona me këmbë të mbyllura. Kjo është një zgjidhje interesante që eliminon plotësisht përdorimin e çorapeve.

Materialet më të mira për rrobat e bebeve

Rrobat e bebeve nuk janë një temë e lehtë. Një mori llojesh nuk janë gjithçka. E rëndësishme, kur zgjidhni opsionin më të mirë për një fëmijë, janë edhe materialet nga të cilat ishin qepur këto rroba. Një fëmijë i vogël nuk ka ende termorregullim të saktë, ai shpesh djersitet, lëviz shumë, prandaj është e rëndësishme që materiali të jetë i lehtë, i ajrosur dhe plotësisht i natyrshëm. Përveç kësaj, lëkura e një fëmije të vogël është jashtëzakonisht delikate, nuk ka pengesë mbrojtëse, kështu që materialet artificiale nuk janë një opsion. Fatkeqësisht, kjo jo gjithmonë shkon krah për krah me çmimin.

Materiali më i njohur nga i cili janë të qepura rrobat e foshnjës është pambuku. Rrobat për foshnjat që janë qepur nga pambuku janë shumë të buta, të rehatshme, të këndshme për të prekur dhe gjithashtu të ajrosura. Pambuku është një material që nuk kufizon lëvizjet e fëmijës, një zgjedhje shumë e mirë është edhe shtrati pambuku për krevatin. Pambuku ka shumëllojshmërinë e tij edhe më të mirë – pambukun organik, i cili tashmë është më i shtrenjtë. Pambuku organik është ndryshe pambuk organik, i cili rritet pa mjete artificiale ose kimike.

Liri ka qenë prej kohësh një material natyral i njohur. Rrobat e bebeve të bëra prej saj janë tepër të ajrosura, gjë që është e rëndësishme kryesisht në verë. Liri karakterizohet gjithashtu nga aktivitet antibakterial dhe qëndrueshmëri e gjatë në krahasim me materialet e tjera.

Muslin është një material tjetër që përdoret për të prodhuar rroba për bebe. Isshtë e endur nga pambuku, leshi dhe mëndafshi, dhe falë një mënyre të veçantë të gërshetimit, është plotësisht e frymë dhe kështu nuk lejon që fëmija të mbinxehet.

Rroba për fëmijë – ku mund të blini?

Rrobat e foshnjës mund të blihen praktikisht kudo – nga dyqanet në internet, dyqanet e palëvizshme, supermarkete ose stalla të tregut. Jo të gjitha nënat kanë një situatë të rehatshme financiare që do t’i lejonte ata të shpenzojnë shuma të mëdha parash për rroba për fëmijët e tyre. Për ata, jeta e të cilëve nuk dëmtohet, është e rëndësishme çdo zllot që mund të shpëtohet. Ndonjëherë, megjithatë, ia vlen të vendosni diçka larg, që të mund t’i blini fëmijës tuaj disa rroba më të mira që do të zgjasin një kohë të gjatë, nuk do të dëmtojnë, do të duken bukur, dhe fëmija do të jetë i qetë dhe i ajrosur.

Ten post dostępny jest także w języku: English Czech French German Italian Polish Russian Spanish Swedish Ukrainian Arabic Armenian Basque Bengali Bosnian Bulgarian Catalan Croatian Danish Dutch Estonian Finnish Galician Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Korean Kurdish Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Mongolian Nepali Norwegian Bokmål Persian Punjabi Romanian Serbian Slovak Slovenian Somali Tamil Thai Turkish Uzbek Vietnamese Welsh